× Warning! This forum is in archival status. New contributions may not work.
No On Air Light, No Sound
  • Vote Up0Vote Down AlexAlex
    Posts: 18Member
    Greetings,

    I recently installed Airtime on a Debian 6 x86-64 machine using the quick install.

    The system seems to have installed fine and the web interface looks and works great. However whenever I have a show running and the interface says a song is playing the on-air light won't light up, I don't get any sound from my soundcard
    and my icecast airtime.ogg plays silence.

    When I run the airtime-check-system everything returns ok but it still gives me the message :

    --There appears to be problem with your setup. Please visit
    --....

    I have been over the forums quite a bit

    This post was very helpful : http://forum.sourcefabric.org/index.php/t/3724/

    and I have run:

    ./liquidsoap 'output.icecast(%vorbis, mount="test.ogg", password = YOUR_PASS_HERE, sine())'

    successfully.

    however:

    ./liquidsoap 'output.alsa(sine())'

    gives me a permission denied error and if I sudo it, it won't run at all.


    I have made sure the icecast and liquid soap config passwords match in their respective log files.

    I have also installed files both through airtime-import and through the web interface, and changed the permissions on my stor directory as suggested in this post : http://forum.sourcefabric.org/index.php/t/3791/

    I can't figure out what could possibly be wrong. If anyone has any suggestions I would be really greatful, this software is AWESOME and is really going to help our little college radio station (http://wcdbfm.coom) out a lot if I can get it working.

    Alex

  • 3 Comments sorted by
  • Post your logs please Smile
  • Vote Up0Vote Down AlexAlex
    Posts: 18Member
    Here are my logs.

    I am running on debian so I have to manually start rabbitmq-server on reboot so I think some of the liquid soap restarts are attributed to that but that issue stops once I get rabbitmq running.

    Any insight you can offer is greatly appreciated, if you need any other logs or info from me I am happy to post it.

    Thanks,
    Alex
  • Vote Up0Vote Down Paul BaranowskiPaul Baranowski
    Posts: 389Member, Administrator, Sourcefabric Team
    Looks like liquidsoap is not able to connect to icecast. Did you set your password correctly in /etc/airtime/liquidsoap.cfg?