× Warning! This forum is in archival status. New contributions may not work.
[campsite-dev] campsite install problem
  • Hi,
    I append my install_log
    I would like to install campsite in a way, when MySQL is on second server.
    The webserver has ip 10.0.0.4 and MySQL 10.0.0.3
    I choosed partial module install and found folloing problems:

    1) MYSQL:
    ssh 10.0.0.3....... install complains on bad module selection (only database)
    I decided to install it through implementation/database/install_db script.
    This worked.

    2) As I have database, I decided to install rest of modules on 10.0.0.4
    I have all dependencies.
    After modules selection (excluding database) I got the module config dialog
    with DATABASE included. That is fine, I set 10.0.0.3 instead of localhost and
    proper database name.
    What I did not expect was following:

    www# more install_log
    #############################################
    Configuring campsite

    Preparing install environment...OK
    Checking install dependencies...OK
    Testing install configuration...OK
    Checking DATABASE module dependencies...executable mysqld not found
    in /sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/opt/sbin:/usr/libexec:/usr/local/mysql/bin:/usr/local/mysql/l
    ibexec:/usr/local/libexec
    www#

    Does it mean, I have to install database server on the system even though I do
    not need it and do not plan to run it, to satisfy the dependencies checking?
    If I am installing it in wrong way, let me know.
    If not, can you send me proper commands to get campsite compiled without
    dependency checkings?
    I need to install several instances into this environment and right now this
    issue is the only remining to put the server on the bone network, which
    oughted to be done 3 weeks ago.

    Thank you for any help.

    Ondra

    ------------------------------------------
    Posted to Phorum via PhorumMail
  • 1 Comment sorted by
  • > 1) MYSQL:
    > ssh 10.0.0.3....... install complains on bad module selection (only database)
    > I decided to install it through implementation/database/install_db script.
    Fixed in CVS - check 2.1 branch

    > 2) As I have database, I decided to install rest of modules on 10.0.0.4
    > I have all dependencies.
    > After modules selection (excluding database) I got the module config dialog
    > with DATABASE included. That is fine, I set 10.0.0.3 instead of localhost
    > and proper database name.
    > What I did not expect was following:
    >
    /sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/opt/sbin:/usr/libexec:/usr/local/mysql/bin:/usr/local/mysql/l
    > ibexec:/usr/local/libexec
    Fixed in CVS - check 2.1 branch

    Mugur




    __________________________________
    Do you Yahoo!?
    Meet the all-new My Yahoo! - Try it today!
    http://my.yahoo.com

    ------------------------------------------
    Posted to Phorum via PhorumMail